De Centrale Cliëntenraad van Emergis (CCE) zet zich in voor de groepsbelangen van cliënten over heel Emergis. De raad volgt de kwaliteit van zorg binnen Emergis.
Waar nodig geven wij advies om de zorg te kunnen verbeteren. Dit advies kan zowel gevraagd als ongevraagd gegeven worden.

De cliëntenraad mag bestaan uit maximaal negen raadsleden. De raadsleden zijn cliënt, ex-cliënt of hebben affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg.Op dit moment bestaat de raad uit vijf leden (dit zijn vaste leden en aspirant leden). Dat betekent dat er ruimte is voor nieuwe raadsleden. Heeft u interesse of vragen hierover neem dan contact met ons op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen
De Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ), bepaalt dat cliënten in een zorginstelling recht hebben op medezeggenschap. Medezeggenschap is er al velen jaren, maar sinds 2021 is  de wet aangepast. Dit betekent dat wij werken volgens de WMCZ 2018. Binnen Emergis is er een centrale cliëntenraad. Daarnaast zijn er locatieraden op de beschermde woonvormen, werkleerbedrijven en kloetinge (voor de klinieken op het terrein). Omdat het ook belangrijk is dat er meegedacht wordt door ambulante cliënten zal in de toekomst gewerkt worden met cliëntpanels.

Adviesrecht & instemmingsrecht

Er wordt gewerkt met adviesrecht en instemmingsrecht. Dit is geregeld via de wet. Daarnaast hebben wij als centrale cliëntenraad ook nog bovenwettelijk verworven rechten. Deze rechten hebben wij afgesproken met de raad van bestuur en zijn vastgelegd in ons regelment. De raad van bestuur moet ons advies vragen met betrekken tot de diverse onderwerpen. Enkele voorbeelden:
- de vaststelling van de begroting van de instelling;
- huisvestingsbeleid of een grote verbouwing op een locatie waar cliënten langdurig verblijven;
- een fusie;
- algemeen beleid ter zake van voedingsaangelegenheden of geestelijke verzorging;
- algemeen beleid ter zake van kwaliteit, veiligheid en hygiëne

Daarnaast mag er ook een ongevraagd advies gegeven worden aan de raad van bestuur.


Werkgroepen
Wij vinden het als cliëntenraad belangrijk om vroegtijdig betrokken te worden. Daarom sluiten wij aan bij diverse werkgroepen. Op die manier kunnen we al vanaf de basis meedenken. Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.