Op donderdag 13 oktober vindt er bij Emergis in Kloetinge een bijeenkomst plaats met als thema: “Bipolaire Stoornis, Psychose, Zwangerschap en Bevalling”.

Het programma begint om 19.00 uur en wordt voorgezeten door Irene van de Giessen van Stichting HerstelTalent. De avond wordt verder mogelijk gemaakt door het Landelijk Platform GGz (Regio in de Regio), de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) en stichting Anoiksis.  

Na het welkomstwoord volgt een videopresentatie van Belgische schrijfster, leerkracht en ervaringsdeskundige Brenda Froyen over haar kraambedpsychose en ervaringen binnen de GGZ. Karin den Oudsten, ervaringsdeskundige en professioneel coach, is aanwezig om haar verhaal te vertellen. Haar ervaringen hebben uiteindelijk geleid tot het opzetten van een eigen praktijk ‘Psychecoach’. Karin geeft trainingen, gastlessen en workshops binnen de kraamzorg, verloskunde en verpleegkunde en is in Nederland dé contactpersoon voor moeders die last hebben van psychotische klachten na de bevalling.  

Tijdens de pauze kunt u kennis maken met het spel ‘Een steekje los?’ en vindt u in de stands allerlei informatie. Na de pauze vertelt psychiater Anja Stevens, hoofd van het specialistisch centrum Bipolaire Stoornissen van Dimence, over de bipolaire stoornis, zwangerschap en haar onderzoek naar de invloed van slaapverstoring op het ontstaan van een kraambedpsychose.  
Aan het eind van de avond worden er boeken verloot met betrekking tot dit thema en is er een coachingsessie door Psychecoach te winnen.

Wanneer: Donderdag 13 oktober van 19.00 uur – 21.30 uur. Inloop vanaf 18.30 uur.  

Locatie: Theaterzaal van Emergis, Oostmolenweg 101 in Kloetinge (hoofdingang).  

Kosten:  

Deelname incl. koffie/thee en koek is gratis maar de organisatie stelt een vrijwillige bijdrage op prijs om in de toekomst meer bijeenkomsten te kunnen organiseren in Zeeland. Voorafgaande aan de bijeenkomst is er gelegenheid tot het nuttigen van een maaltijd in het naastgelegen restaurant.  

 

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met  

Petra d’Huy, Regionaal Contactpersoon van de VMDB, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (06) 22 64 46 52 (ook Whatsapp)  

 


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.