Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) heeft het zogeheten WEEELABEX-certificaat behaald.
Dit betekent dat zij één van de 25 bedrijven in Nederland zijn die werken volgens de Europese standaard voor recyclen, bewerken en verwerken van afgedankte elektrische apparaten en elektronische apparatuur.

 

151014_weeelabex2_178Er worden in Europees verband strengere eisen gesteld aan de recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten. De recyclingbedrijven van zogeheten e-waste zijn verplicht zich te certificeren op de norm 'Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence' (WEEELABEX). Deze norm stelt eisen aan het gehele verwerkingsproces. Het doel is om met zorg voor het milieu zoveel mogelijk grondstoffen te herwinnen. WEEELABEX-gecertificeerde bedrijven zijn verplicht om al het e-waste dat zij verwerken, te registreren bij een Nationaal Register, waardoor alle verwerkte volumes aan de overheid kunnen worden verantwoord. Dat is nodig om de vanaf 2016 geldende, hogere Europese inzameldoelstellingen voor e-waste te kunnen halen. Daarbij verzekert de WEEELABEX norm de recyclingbedrijven ervan dat concurrenten conform dezelfde eisen dienen te handelen.

Leo Dekker, accountmanager bij DWZ: “Het behalen van het certificaat is een knappe prestatie en is mogelijk gemaakt door de fantastische inzet van al onze medewerkers. We zijn enorm trots op hen!”


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.