Op vrijdag 27 maart wordt Herstelacademie Emergis feestelijk geopend door wethouder van der Reest van de gemeente Goes.
De herstelacademie is een school waar lessen worden gegeven, die herstel bevorderend zijn. Er wordt een groot aantal lessen en modules aangeboden.

De festiviteiten vinden plaats op Oostmolenweg 101 te Kloetinge, van 10.00 tot 16.00 uur.

Er zullen verschillende feestelijke activiteiten worden georganiseerd in en rondom de het gebouw van de Herstelacademie op het terrein van Emergis in Kloetinge.
Zo is er onder andere een Feel Good markt, er worden workshops gegeven van trainingen die je kunt volgen en er zal een film vertoond worden over de inzet van ervaringswerkers en vele andere cliëntinitiatieven.
Daarbij is het ons gelukt om de stigmatourbus te reserveren. Deze bijzondere bus toert door heel Nederland om stigma rondom de GGZ bespreekbaar te maken.
Voor meer informatie kunt op de website terecht: www.stigmatour.nl

Het Dagtherapeutisch Centrum (DTC)  biedt al lange tijd veel verschillende cursussen aan, op het terrein en op locatie.
Er is nu besloten om deze manier van werken door te ontwikkelen onder de naam Herstel Academie Emergis.

Het is de bedoeling, dat cursussen ook buiten locaties van Emergis worden aangeboden. Deelnemers hoeven geen cliënt te zijn van Emergis.

Door het werken in de groepen kunnen er meer mensen tegelijk wat leren, wat het geven van cursussen betaalbaar houdt.
Daarnaast leren de cursisten ook weer van elkaar.

Het aanbod van de Herstelacademie Emergis zal bekend worden gemaakt bij de gemeente en de sociale wijkteams. Zij zijn de mensen die door moeten gaan verwijzen. Het is belangrijk dat zij het aanbod kennen.

In Emergis zijn er de afgelopen tijd een aantal mensen in- en extern druk bezig geweest met de ontwikkelingen van een herstelacademie. Hierin worden de landelijke maatschappelijke ontwikkelingen opgevolgd, waarbij zelfregie en participatie van burgers steeds meer gestimuleerd worden en belangrijk onderdeel vormen van het actuele regeringsbeleid.

Voorbeelden zijn: hoe kom ik uit de schulden of wat is psychofarmaca? De lessen worden gegeven door een ervaringsdeskundige en een professional.

Bij het inschrijven voor een cursus, wordt men ingeschreven als student in plaats van cliënt.
Deze vorm van cursussen rondom herstel lijken op het aanbod van het Dag Therapeutisch Centrum in Emergis (DTC).

Het beloofd een leuke dag te worden. Kom dus zeker even langs!


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.