De afgelopen maanden is de CCE druk bezig geweest met de themamaanden over agressie en grensoverschrijdend gedrag. De CCE heeft gekeken naar de beleving hiervan bij cliënten.
Er is een enquête uitgezet en verspreid over locaties van Emergis. In totaal zijn er 79 enquêtes terug gestuurd. De uitslagen zijn verwerkt. Het document met de uitslagen vind je hier.
Naast de enquêtes zijn er nog verdiepende interviews gehouden.

 

Op donderdag 10 december vond het symposium ‘duidelijk over agressie’ plaats. Een afvaardiging van de CCE was hierbij aanwezig. Tijdens het symposium werd er een presentatie gegeven. Onderwerp van de presentatie was: ‘de invloed van de werking van de hersenen op het ontstaan van agressie’. Dit werd gedaan door een psychiater. Vervolgens werd de agressiewijzer uitgelegd. De agressiewijzer is een instrument speciaal ontwikkeld voor de zorg, om samen met collega’s duidelijke afspraken te maken over de aanpak van agressief gedrag. Op twee afdelingen binnen Emergis is de agressiewijzer gebruikt tijdens de themamaanden. Deze ervaringen werden verteld.
Verder was er een expositie ‘Luctor et Emergo’. Deze werd op de dag van het symposium geopend en is te zien tot 22 december. De expositie hangt bij de theaterzaal op de hoofdvoorziening van Emergis.
Na een pauze was er een korte presentatie waarbij de uitslagen van de projecten die tijdens de themamaanden zijn uitgevoerd verteld werden. Hier zat ook het project van de CCE bij.
De dag eindigde met Café GEWELDig. Een aantal genodigde waaronder de een afgevaardigde van de CCE nam deel aan dit café. Aan de hand van viltjes waarop het publiek ideeën hebben gezet over het meer hanteerbaar maken van agressie werd er een tafeldiscussie gestart.

Wij willen iedereen bedanken die de enquête heeft ingevuld en mee heeft gedaan aan de persoonlijke gesprekken.


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.