Vrijdag 2 november heeft 113 Zelfmoordpreventie de VraagMaar app gelanceerd. De app is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt of iemand in zijn of haar omgeving denkt aan zelfmoord.

 

De app leert op een laagdrempelige manier hoe je een gepsrek over suïcide kan voeren, zodat de andere een uitnodiging krijgt om te praten over zelfmoordgedachten. In tegenstelling tot wat men soms denkt, breng je iemand niet op gedachten door hierovr te praten. Je kunt het risico op suïcide juist verkleinen door er met de andere over in gesprek te gaan. Het kan helpen om de eenzaamheid en spanning weg te nemen en een oplossing te vinden. In de VraagMaar app vind je meer uitleg over zelfmoordgedachtem, feiten en fabels, mogelijke signalen en oefeningen.

Zeeland Zonder Zelfmoord
Onder de naam Zeeland Zonder Zelfmoord werken GGD Zeeland, Emergis. politie Zeeland- West-Brabant, de dertien Zeeuwse gemeenten en 113 Zelfmoordpreventie intensief samen met diverse partners om het aantal suïcides en suïcidepogingen in Zeeland terug te dringen. Tijdens de vorige campagnes is het pubiek vooral verteld dat men kan en mag vragen naar zelfmoordgedachten. Tijdens de campagneperiode in mei is daarin de stap toegevoegd met de animiatie over hoe je zo'n gesprek kan voeren. Deze lijn wordt doorgezet met de lancering van de 'VraagMaar' app.

Meer informatie vindt u hier

 


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.