Indigo preventie start in Goes op woensdag 28 november met de Kindergroep en op donderdag 6 december met de Jongerengroep. Beide groepen zijn bedoeld voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving (KOPP/KVO).

Tijdens de cursus leren de kinderen te praten over de problemen thuis. De cursus is gratis en start als er tenminste zes deelnemers zijn. Voor aanmelden of meer informatie kan je bij Indigo preventie terecht.Telefoon: 0113246060 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Kindergroep is bedoeld voor kinderen van acht tot twaalf jaar, de Jongerengroep voor jongeren van twaalf tot zestien jaar. De kinderen praten met elkaar over thuis. Ze krijgen informatie, ze maken opdrachtjes en doen samen spelletjes en andere ontspannende dingen. De begeleider komt vooraf één keer thuis om kennis te maken met het kind en de ouders. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en een herhalingsbijeenkomst. Voor de ouders is er een ouderavond en een eindgesprek.

KOPP/KVO
De kindergroep van Indigo preventie behoort tot de KOPP/KVO- activiteiten. Dat zijn activiteiten voor kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders. Het hebben van een ouder met dergelijke problemen kan voor een kind erg moeilijk zijn, ongeacht of dat kind nog heel jong of al lang volwassen is. Soms zijn er veel spanningen in een gezin of wordt er nooit over de problemen gepraat. Door middel van de KOPP/KVO-activiteiten stimuleert Indigo preventie dat KOPP/KVO-kinderen wél over hun situatie praten.  Deze kinderen kunnen zelf later ook problemen krijgen. Tijdens de KOPP/KVO-activiteiten krijgen ze informatie over de problemen van hun ouders. Ze kunnen hun ervaringen delen met lotgenoten en vinden bij hen erkenning en herkenning. Door te ontdekken waar hun kwetsbaarheden en krachten liggen, kunnen ze als sterkere mensen verder en kan voorkomen worden dat ze (later) zelf problemen krijgen.

Overige activiteiten die elk moment kunnen starten:

- Moeder-baby-interventie 'Genieten van uw baby': voor ouders met psychische problemen die een jonge baby hebben (0-10 maanden). Een begeleider komt vijf tot tien keer op bezoek om te ondersteunen bij een goede communicatie tussen ouder en baby. Preventie kan bijna niet eerder beginnen!
- Gezinsinterventie: voor ouders met psychische problemen en kinderen (vier tot twaalf jaar). De begeleider let op de onderlinge communicatie in het gezin. De bedoeling is om die communicatie te verbeteren en de kinderen weerbaarder te maken. Er zijn zes tot acht gesprekken, zowel alleen met het kind, als met het hele gezin.

 


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.