113Online zet zich in op het gebied van zelfmoordpreventie. Vanaf deze week worden er door de Locatieraad Kloetinge op verschillende afdelingen posters en flyers verspreid over 113Online, om medewerkers en cliënten kennis te laten maken met deze stichting.

2_4207Wat is 113Online? Cliënten vinden het soms, om allerlei redenen, moeilijk om met hun behandelaar over suïcidaliteit te spreken. Het is dan mogelijk om met 113Online in gesprek te gaan. Stichting 113Online is een zelfstandige, onafhankelijke en professionele zorgaanbieder op het gebied van zelfmoordpreventie, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport.
Psychologen dragen zorg voor de therapieën. 113Online is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar via de chat of telefoon. 113Online wordt door Emergis niet gezien als concurrentie, maar juist als een welkome aanvulling.

Wat biedt 113Online? 113Online biedt ondersteuning bij crises via chat en telefoon, kortdurende online therapie via chat of e-mail met een vaste psycholoog, begeleidende online zelfhulpcursus met opdrachten, tips en een crisisplan en een groepschat. De gesprekken zijn vertrouwelijk en anoniem. Er is geen verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor hulp van 113Online.

Doorlooptijd en kosten De diensten van 113Online zijn bijna gratis* en ze beantwoorden een aanvraag voor therapie binnen twee werkdagen. *bellen kost €0,05 per minuut + gebruikskosten mobiele telefoon.

Professioneel De psychologen van 113Online zijn gespecialiseerd in suïcidepreventie. Zij werken onder supervisie van een BIG-geregistreerde professional. De vrijwilligers hebben een intensieve training gehad en worden begeleid.

Collegiale overleglijn Als zorgprofessional kan je voor overleg over een verwijzing of met andere vragen bellen: 020 - 311 38 88. Kijk voor actuele spreekuurtijden op www.113online.nl.

Op www.113Online.nl is meer informatiemateriaal gratis aan te vragen.


Suggesties?

Heeft u klachten, tips of opmerkingen over de zorg binnen Emergis?                                                 kaartjes_website.jpg

Aarzel niet klik hier om contact met ons op te nemen.